Her skal politiet køre i elbiler – har købt 169 BMW’er med strøm i

Mens dansk politi tøver med at gøre elbiler til en del af vognpark, har deres spanske kolleger købt 169 elektriske BMW’er.

Herhjemme er politiet kun i gang med de indledende øvelser, når det kommer til elbiler. Fire af landets politikredse er med i et forsøg, hvor der skal køres patrulje i elbiler. Elbilerne erstatter dog ikke de eksisterende politibiler med forbrændingsmotor.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

LÆS OGSÅ: Her er politiets civile biler – “Skjuler” sig trailer og jydekrog

Så er de spanske kolleger langt længere fremme. Myndighederne har nemlig været på storindkøb hos BMW. I alt har man bestilt 139 elektrificerede biler. Nogle endda helt elektriske. Listen af biler, som de spanske betjente skal køre i, indkluderer blandt andet: BMW i3, BMW 225xe Active Tourer, BMW 220i Active Tourer, BMW 530i og BMW X5 xDrive30d.

Faktisk skal samtlige biler køre rundt i den samme by – nemlig i hovedstaden Madrid. Nogle af bilerne er allerede blevet leveret. Det skete ved en ceremoni i denne uge, hvor den øverste politichef i Madrid, byens borgmester og direktøren for BMW i Spanien var til stede.

Reklameblok:Om den spanske ordensmagten risikere at komme i bekneb for reservedele vides ikke. Men faktum er, at de har fået leveret nogle af de sidste i3’ere, som BMW producerede. Samlebåndet blev sat i stå efter 9 år i drift.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk