Besluttet: Her skal bilister køre 100 km/t på motorvejen

foto: Martin Magnemyr

De britiske bilister tvinges ned i fart. Som en del af nogle grønne initativer sættes hastigheden på nogle motorveje ned til 100 km/t.

Når det går langsomt på en dansk motorvej, er det med 110 km/t. I hvert fald i teorien. Men den kan englænderne slå. For myndighederne har netop besluttet at sænke hastigheden på otte udvalgte motorvejsstrækninger til 60 mil i timen.

Det svarer til 100 km/t. Den højst tilladte hastighed i England vil andre steder fortsat være 70 mil i timen – 112 km/t.

Håbet er, siger myndighederne, at den nye hastighedsgrænse vil være med til at sænke forureningen, som på de udvalgte steder ligger et godt stykke over det tilladte.Det er den engelske pendant til Vejdirektoratet og det engelske transportministerium, der står bag beslutningen. Og den kommer på baggrund af en undersøgelse af 100 motorvejsstrækninger i landet. Her er konklusionen ifølge myndighederne klar.

På 30 procent af de målte strækninger er luftforureningen alt for høj.

I Danmark har noget lignende også været diskuteret i Folketinget, skriver Ekstra Bladet. I et svar til Folketingets transportudvalg skrev Vejdirektoratet tilbage i december sidste år, at det vil være 0,7 procent i Co2-reduktion at vente ved at sætte hastigheden ned fra 130 km/t til 110 km/t på de danske motorveje.

 Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk