Her risikerer bilister 10.000 kr. i bøde, hvis bilen er beskidt

Foto: Colton Sturgeon

Kender du typen, der er et rodehoved i bilen? I England kan det koste op til 10.000 kr. i bøde, hvis bilen er for beskidt. Ude som inde. 

Er du typen, der lader det rode i bilen? Selvfølgelig er du ikke det. Men hvis du var, er det nok meget godt, du ikke bor i England. Her risikerer bilisterne nemlig heftige bøder, hvis deres biler ligner lort.

Ja, sådan helt bogstavelig talt. Det engelske medie Express skriver, at bilisterne risikerer en bøde på helt op til 1.000 pund, hvis bilen er så beskidt udvendigt, at nummerpladen er umulig at aflæse. Og ikke nok med det. Er kabinen så fyldt med skrald, at bilen ikke kan føres ‘på en forsvarlig måde’, så vanker der yderligere 100 pund i bøde.

Altså sammenlagt næsten 10.000 danske kroner. Til sammenligning koster det 1.000 kr. i bøde herhjemme, hvis en nummerplade er uaflæselig.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Jamie Louram, der lever af at rengøre biler, siger til Express, at bilister ofte kommer i klemme med færdselsloven i England, hvis/når eksempelvis plastikflasker eller dåser triller rundt i kabinen. Louram har endda set eksempler på flasker som har kilet sig fast under bremsepedalen.

Jamie Louram bedste råd er derfor meget simpelt – find en skraldespand.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk