Her raser bilister over ny stikker-app

Foto: Screendump Speedcam Anywhere

En ny app lader brugerne sladre om bilister, der kører for stærkt eller på andre måder bryder loven. “En rigtig dårlig idé”, siger FDM.

App’en Speedcam Anywhere er lige præcis, hvad den udgiver sig for at være. En fotovogn på gåben. Med den hentet ned på telefonen kan briterne sladre om hinanden ved at dele billeder af bilister der bryder loven.

Men det er en rigtig dårlig idé, synes mange. Derfor møder app’en og folkene bag af samme navn nu heftig kritik. Ikke desto mindre er app’en i Google Playstore blevet downloadet mere end 5.000 gange, det viser Googles egen opgørelse.

Generelt møder app’en, som har en score på halvanden ud af fem mulige stjerner, dog så lidt opbakningen, at udviklerne kun tør optræde anonymt. Det skriver The Guardian.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:I en anmeldelse lyder det blandt andet

“I Østtyskland blev borgere opfordret til at rapportere deres naboer til Stasi (…). Tillykke med at skabe en moderne version af det!”

Bestemt ikke en god idé
Hos FDM har man heller ikke meget til overs for app’en, selvom den er langt fra vores veje. Over for Ekstra Bladet siger chefkonsulent i FDM, Dennis Lange, at det generelt er en dårlig idé, når almindelige borgere begynder at blande sig i politiets arbejde.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:– Vi er bestemt ikke fans af den app eller idéen om at filme hinanden. Det er politiets opgave at tage sig af bilister, der kører for stærkt, ikke hr. og fru Jensen, siger Dennis Lange.

Google troede i første omgang ikke på, at udviklerne bag app’en havde fået kunstig intellegens til at måle hastighed. Men da udviklerne kunne dokumentere det, fik app’en grønt lys. En iOS-udgave til Apple-telefonen afventer lige nu godkendelse.

Bilister skal dog – endnu – ikke frygte at blive “fanget” af en Speedcam Anywhere-bruger. I hvert fald ikke økonomisk. Det er nemlig kun politiet der kan udstede fartbøder.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk