Her mærkes det at danskerne køber mindre benzin og diesel

Foto: Bjørn S. Nielsen

Herhjemme kan det efterhånden godt mærkes, at benzinen er billigere i Tyskland det næste stykke tid.

– Det var helt forventet.

Sådan skriver Claus Møller Sørensen i et JyskeVestkysten.

Reklameblok:Han er markedschef i energiselskabet OK og hentyder til den tilbagegang i brændstof-kunder, OK oplever lige nu. Nogle bilister har nemlig fundet fidusen i at køre til Tyskland efter brændstoffet.

I nabolandet er det ganske enkelte billigere at tanke. Fra 1. juni og foreløbig tre måneder frem har den tyske regering nemlig sat afgiften på brændstof markant ned. Lige nu er benzin cirka 4,5 kr. billigere pr. liter end i Danmark. Dieselprisen er det sket nogenlunde det samme med.

Oven på afgiftsnedsættelsen har OK da også regnet med en vist tilbagegang i salget herhjemme. Men samtidig forventer selskabet også, at nogle kunder finder ud af, at turen over grænsen ikke kan betale sig for dem. Ligesom andre nok ikke gider bruge tiden, som køreturen tager. Og så vil det hele nok flade ud, mener markedschefen.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

I kommentarfeltet til JyskeVestkystens artikel er der dog rigeligt med eksempler på bilister som tager turen til Tyskland for at tanke.

-Jeg har 3,7 km til en tank i Danmark og 5,4 til den billigste tank i Tyskland. Så ja, jeg tanker helt klart i Tyskland og køber samtidig billigere madvarer ind, lyder det fra en Tina L. i kommentarsporet.

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk