Her må politiet ikke uddele fartbøder i et år

Foto: Denny Muller

Det er tilsyneladende gået alt for stærkt med bødeblokkene. Faktisk står stærkt at færdselspolitiet har brudt loven.

Menifee er en meget lille by i den amerikanske delstat Arkansas. Og meget lille skal forstås meget bogstaveligt. For i byen bor der ikke mere end 274 personer. Til gengæld skal de 274 indbyggere ikke frygte færdselspolitiets ånde i nakken, hvis speederfoden er lidt for tung.

Færdselspolitiet i byen har nemlig dummet sig ved at skrive for mange fartbøder. Ja, for mange. Det kan faktisk godt lade sig gøre ifølge amerikansk lov. THV11 News skriver, at politiet i byen mellem januar 2018 og august i år har udskrevet fartbøder for 120.000 dollars.

Det løber op i 2.318 bøder. Og det – sammenholdt med beløbet – er alt for meget. For på den måde har politiet skrabet over 50 procent af indbyggere i Menifees samlede indkomst i statskassen. Ifølge Arkansas’ love må andelen af fartbøder ikke udgøre med end 30 procent af indbyggernes samlede indkomst.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Ingen fartbøder i et helt år
Borgmesteren i Menifee havde angiveligt allerede fortalt politichefen i byen, at fartbøder for forseelser under 16 km/t er et no go. Men betjentene gjorde det alligevel. På sin side forsvarer politichefen sig med, at de seneste tal også dækker over fartbøder fra tidligere år som først er kommet med nu.

Det ændrer dog ikke på, at færdselspolitiet i den lille by det næste år skal holde bødeblokken i lommen. Det betyder dog ikke, at politiet ikke er på arbejde. Så at bryde loven er nok alligevel ret dumt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk