Her må politiet ikke længere stoppe bilister for ‘småting’

At blive vinket ind til siden af nogle blå blink for småting kan være drønirriterende - så nu har en amerikansk by gjort noget ved det.
Foto: Erik Mclean/ Unsplash.com

At blive vinket ind til siden af nogle blå blink for småting kan være drønirriterende – så nu har en amerikansk by gjort noget ved det.

I Danmark har politiet ret til at stoppe alle bilister, hvis de har lyst. I den amerikanske stat Philadelphia er det dog lidt anderledes.

Med sin underskrift på en ny lov har borgmesteren i byen, han hedder Jim Kenney, gjort det umuligt for politiet i byen at stoppe bilister for ‘secondary offences’ – mindre lovbrud.

Det skriver flere medier – blandt andre CNN og USAToday.Og hvad dækker det så over? Jo, politiet i Philadelphia må eksempelvis ikke længere stoppe bilister, der kører rundt med en defekt forlygte eller en ‘ikke-synlig’ nummerplade. Politiet må heller ikke stoppe bilister som kører rundt uden nummerplader. I hvert fald ikke hvis det er mindre end to måneder siden, bilen er købt.

LÆS OGSÅ: Sådan spotter du politiet i civil

I staten Pennsylvania, som byen hører under, må man nemlig kører rundt uden nummerplader i op til 60 dage efter, at en bil er registeret. Sidder kofangeren skæv, skal man heller ikke frygte for at blive stoppet.

Bilisterne slipper dog ikke helt. Politiet må nemlig godt vurdere, at ‘forseelsen’ er så alvorlig, at det kræver en bøde. Så havner den bare i postkassen i stedet for.

 

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk