Her må du nu køre hurtigere

Foto: presse-fotos.dk

En etape af udbygningen af den fynske motorvej er færdiggjort, og det betyder, at du allerede nu må sætte farten op.

Flere billeder: presse-fotos.dk

Bilister, som benytter det fynske motorvejsnet, har i lange tider måtte trækkes med markant nedsatte hastigheder. Sikkerheden for de vejarbejdere, som udbygger motorvejen, skal nemlig være i orden.

Men nu er det slut. Altså med vejarbejdet. Det betyder, at hastigheden generelt kan sættes op fra 110 km/t til 130 km/t. Det gælder på strækningen mellem Odense V og Gribsvad, som er 10 kilometer lang.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

På de fynske motorvejskilometer er den nye asfalt, som er lagt i forbindelse med vejarbejdet, nemlig nu så tilkørt, at det kan forsvares at sætte hastigheden op.

– Der er et ekstra spor i hver retning, der er ny asfalt på hele kørefladen og hastigheden er på 130 km/t. Så nu er både fremkommelighed og kørekomfort i top, siger Robin Højen Madsen, der er projektchef i Vejdirektoratet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Der mangler noget
At hastigheden nu kan sættes op det ene sted, betyder dog ikke at arbejdet med at udvide den fynske motorvej er slut. Arbejdet er delt op i etaper, og der mangler stadig én, forklarer Vejdirektoratet.

Det har været en større omgang på Fyn, men nu mangler kun strækningen mellem Nørre Aaby og Gribsvad at blive færdig. Og arbejdet er allerede i gang.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk