Her må bilister erstatte nummerpladen med et klistermærke

Loven er kommet på plads efter en vellykket forsøgsperiode.

Nogen vil se, at det ødelægger bilers udseende, og at det er en skam at bore huller for. Men nu slipper bilisterne i Californien for nummerpladen. Næsten da. For den skal stadig være der. Bare ikke som et stykke metal.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

I stedet kan de bilister, der vil, nøjes med at sætte et klistermærke på fronten af deres biler. Forudsat at klistermærket er godkendt til formålet. Bilisterne må således ikke klister hvad som helst på bilerne og kalde det en nummerplade.

Klistermærket skal stadig bestå af den samme tal-og bogstavkombination som en ‘almindelig’ nummerplade gør i dag. Ordningen har været på forsøgsbasis siden 2015, hvor 28 politibiler i Californien blev udstyret med klistermærker i stedet for nummerplader af metal.

Og efter evalueringen er statens politikere altså kommet frem til, at der ikke er noget i vejen for at udvide ordningen, så befolkningen også kan få glæde af den. Det skriver Motor1.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Faktisk har vi allerede en lignende ordning i Danmark. Men det er kun de såkaldte prøvemærker, der i dag er gangbare klistermærker på biler. Og de gælder højst for syv dage af gangen.

Bilister i Californien kan allerede nu bestille den nye nummerpladetype. Der er pt. otte design at vælge i mellem. Heriblandt et som tydeliggør invalidebiler. Det nye nummerplade-klistermærke skal bestilles på nettet. 31 ud af USA’s 50 stater siger loven, at personbiler skal være udstyret med frontmonterede nummerplader.

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk