Her koster ‘en larmende udstødning’ 7.000 kr. i bøde

Det er blevet sværere at holde af motorlyd. I hvert fald bilister i staten New York, der netop har indført den strengeste bøde-straf for 'unødig udstødningslarm' i USA.

Det er blevet sværere at holde af motorlyd. I hvert fald bilister i staten New York, der netop har indført den strengeste straf for ‘unødig udstødningslarm’ i USA.

Guvernør i New York hedder Kathleen Courtney Hochul, og hun har netop sat sin underskrift på en ny lov. SLEEP eller ‘Stop Loud and Excessive Exhaust Pollution’ hedder loven, som hæver bøden for ‘unødigt larmene udstødningsystemer’.

Faktisk hæver loven ikke bare bøden. Guvernørens underskrift gør bøden for en ‘larmende udstødning’ i New York til den højeste i USA. Førhen slap bilisterne med en bøde på 150 dollars svarende til knap 1.000 danske kroner.

LÆS OGSÅ: KENDT YOTUBE HAR KØBT DANSK HYPERBILFremover skal politiet i staten dog udskrive en bøde på 1.000 dollars – svimlende 6.430 kroner med dagens vekselkurs.

Skal ramme ulovlig gaderæs
Guvernøren har forklaret, at den nye, meget højere bøde især skal bruges for at kunne slå hårdere ned på ulovligt gaderæs i staten. Ifølge New York er det ulovlige gaderæs steget markant staten under coronapandemien, og den nye bødestørrelse skulle altså være en måde at komme det ulovlige ræs til livs på.

Det skriver Motor1.com.

Skal vi sammenligne med lovene herhjemme, så koster det 1.000 kr. at ‘støje unødigt’ i trafikken. Altså ‘bare’ 155 dollars.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk