Her koster det et år i spjældet at cykle på motorvejen

Det er fuldstændigt vanvittigt at begive sig ud på motorvejen på en cykel. I Malaysia koster den slags heldigvis en heftig fængselsstraf eller stor bøde.
Foto: Pavel Danilyuk

Det er fuldstændigt vanvittigt at cykle på motorvejen. I Malaysia koster den slags en heftig fængselsstraf eller stor bøde.

Det sker – også i Danmark – at cyklister uden noget formål pludselig befinder sig på motorvejen. Det er ikke bare farligt, det er også hamrende dumt. I Malaysia er man noget mere konsekvent end herhjemme, hvor bøden knap nok rammer 700 kr., hvis du forvilder dig ud på den forkerte vej på cykel.

I det asiatiske land kan det nemlig koste cyklister et år i fængsel, hvis de uden lovlig grund eller tilladelse fra myndighederne befinder sig på noget motorvej. En anden konsekvens er en bøde på 1.200 dollars svarende til 7.600 kr.

Glem ringklokken og ryk direkte i spjældet
Ligesom i Danmark skal malajerene have lys på cyklen. Foran som bagtil. Derudover skal cyklerne være udstyret med en ringeklokken – som i det skal der være på cyklen. Hvis bare én af delene mangler på en cykel i Malaysia, risikerer ejeren en bøde på 480 dollars eller at tilbringe seks måneder i et fængsel.Det skriver Paultan.org.

Samme medie skriver, at store grupper af cyklister på det seneste har generet trafikken i Malaysia. Hvilket har fået myndighederne i landet indføre et forbud mod cyklister på motorvejen.

Det hele kan godt lyde som voldsomme konsekvenser. Men problemet med cykler på motorvejene i landet er tilsyneladene ret stort. Sidste år var 71 cyklister involveret i ulykker, og mindst én af dem afgik ved døden. Mens atter fem kom alvorligt til skade, skriver mediet.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk