Her kørte 20 bilister i den samme fælde 27 gange

Foto: presse-fotos.dk

Fredag aften stod den for dele af Østjyllands Politi på færdselskontrol i det vestlige Aarhus. Det kastede en del sigtelser af sig.

Fredag aften måtte i alt 20 bilister spytte i statskassen. I det vestlige Aarhus tog Østjyllands Politi dem for at overtræde færdselsloven i alt 27 gange. Altså tæt på halvanden lovbrud til hver.

Og selvom det måske ikke lyder så slemt, var det ikke småting, politiet skrev bilisterne for i fredags. På Silkeborgvej i bydelen Brabrand kom en 25-årig mand kørende med 118 km/t. Han måtte højst køre 70 km/t.

Derfor skal han nu op til en kontrollerende teori- og køreprøve for at få lov at beholde førerretten. Selve bøden løber i øvrigt op 4.200 kr. plus et tillæg på 500 kr. til Offerfonden. I en anden bil gjorde en 22-årig mand fra Brabrand sig uheldigt bemærket, da han overhalede en personbil og en lastbil ved at køre venstre om et helleanlæg.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Uheldigvis for den 22-årige sad der en politimand bag rattet af personbilen med det civile udseende. Det udløste en sigtelse for den ulovlige overhaling. Og ikke nok med det. På sig havde manden nemlig også en mindre mængde stoffer. Så det kostede også en bidrag til fælleskassen.

Sigtelserne fredag aften fordelte sig på følgende vis:
• 5 x hastighedsovertrædelse til klip.
• 1 x hastighedsovertrædelse til betinget frakendelse
• 5 x brug af håndholdt mobiltelefon
• 4 x manglende brug af sikkerhedssele.
• 1 x ulovlig overhaling.
• 1 x lov om euforiserende stoffer
• 10 x øvrige sager

Kilde: Østjyllands Politis døgnrapport

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk