Her knaldede politiet bilister på stribe

En landsdækkende trafikkontrol i ugerne 37 og 38 holder ikke de danske bilister fra at køre for stærkt
Foto: Rigspolitiet/PR

Politiet var i sidste uge ude for at advare om en landsdækkende totalkontrol i trafikken. Det budskab er dog ikke nået ud til alle, der bliver nemlig stadig kørt for stærkt.

Ugerne 37 og 38 bruger det danske politi blandt andet på en større kontrol af trafikken på vejene. ‘Sikre veje’ kaldes kontrollen.

At politiet er talstærkt tilstede, er det dog ikke noget, alle trafikanter har hørt. For bilister ryger i fotofælderne og lasermålingerne på stribe. Søndag aften var der godt med fangst for færdselspolitiet i både Solrød og Køge.

Kl.19.01 kørte en 24-årig mand fra Store-Hedninge med mindst 160 km/t på ad motorvejen i sydlig retning ved Solrød. Her må hastigheden ikke overstige 110 km/t. Klokken 00.37 kørte en to år yngre mand også mindst 160 km/t – denne gang på en strækning af motorvejen ved Køge i sydgående retning.Også her er hastighedsgrænsen 110 km/t.

Klokken 01.08 kom en 39-årig mand blæsende med mindst 164 km/t ad samme motorvej. Denne gang i nordgående retning. Han blev i første omgang sigtet for hastigheden, men da det vidste sig, at han også var spirituspåvirket, blev han sigtet for spritkørsel.

Han blev derfor kortvarigt anholdt, så en blodprøve kunne tages. Den skal nu afgøre, præcis hvor fuld manden var, da han sad bag rattet.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk