Her kan du opleve Tom K’s Le Mans-racer bygget i 1:1 af Lego

Tom Kristensens Le Mans-vindende Audi fra 2013 bygges 1:1 i lego-klodser og vil kunne opleves i Aarhus
Foto: Morten Alstrup

Et samarbejde mellem Lego og den mangedobbelte Le Mans-vinder betyder, at Tom Kristensens vinderbil fra 2013 bygget af klodser snart kan opleves i Danmark. 

Et samarbejde mellem Classic Race Aarhus, LEGO Nordic, Brick Works ApS og den ni-dobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen vil give gæsterne til racefestivalen en ganske særlig mulighed.

Det skriver arrangøren i en pressemeddelse.

Gæsterne kan opleve en 1:1-udgave af den Audi R18, som Tom Kristensen i 2013 vandt den seneste af sine ni Le Mans sejre med – bygget i LEGO-klodser.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Vi kan slet ikke få armene ned. Vi er både stolte og ydmyge over, at LEGO Nordic og Brick Works i samarbejde med Tom Kristensen har valgt netop vores event til offentliggørelsen af dette helt unikke setup, siger Poul Dalsgaard, direktør i Classic Race Aarhus, i pressemeddelse.

Der bygges på den unikke racerbil på et hemmeligt sted, helt frem til afsløringen af bilen ved et arrangement for danske og internationale medier den 16. september i Mindeparken. Indtil da er det tophemmeligt, hvordan det endelige resultat ser ud. Racerbilen bliver udstillet i LEGO-området i Mindeparken.

Og efter afsløringen vil alle med billet til Classic Race Aarhus have mulighed for at komme helt tæt på raceren den 18. og 19. september.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det siger Tom K
Tom Kristensen, som med sine ni Le Mans-sejre er den mest succesrige kører nogensinde i det legendariske 24-timers løb, har fulgt processen tæt i snart et år.

– Jeg er hamrende stolt over, at LEGO Nordic og Brick Works har valgt at bygge den Audi R18, som jeg vandt mit sidste løb i Le Mans med. Det er præcisionsarbejde ud over alle grænser, og detaljegraden er vanvittig. For at vinde Le Mans skal du være totalt dedikeret og perfektionistisk – præcis det har jeg oplevet med alle, der har været med i projektet, udtaler han i pressemeddelsen.

Otte mænd bygger bilen
Anført af direktøren for direktør Brick Works har otte rutinerede LEGO-modelbyggere været involveret i byggeprocessen af R18-LEGO-model. Gæsterne til Classic Race Aarhus får god mulighed for at se det færdige arbejdet. For det er nemlig lykkedes at få fat i den originale Audi R18.

De første billeder af Tom Kristensens Audi R18 bygget 1:1 i LEGO-klodser bliver offentliggjort ved præsentationen den 16. september i Mindeparken, og derefter gæster til Classic Race Aarhus mulighed for at komme helt tæt på LEGO raceren den 18. og 19. september.

Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk