Her kan du ikke længere få en fartbøde


Briterne er ude af EU, og det betyder, at de ikke længere kan få fartbøder i EU-lande.

Man kan sige meget om Brexit, men de britiske bilister har i hvert fald grund til at klappe i hænderne. Især hvis de tager deres biler udover landets grænser.

Englands skilsmisse fra EU betyder nemlig, at briterne træder ud af det direktiv, der håndhæver trafikregler på tværs af EU’s grænser. EU som England altså ikke længere er med i.


LÆS OGSÅ: Vin Diesel om Fast 9: “I har ikke set noget endnu!”

Ifølge Auto Express får alene den halve million britiske bilister, der hvert år krydser grænsen til Frankrig, bøder fra fotofælder. Sat lidt på spidsen betyder det, at den franske statskasse går glip af 60 millioner euro i indtægter fra fartbøder om året.

Gælder også EU-borgere i England
Det er dog ikke kun britiske bilister med tunge højre fødder, der vil ‘nyde godt’ af Brexit. De nye færdselsbestemmelser går nemlig begge veje, hvilket umiddelbart betyder, at EU-borgere ikke længere kan få fartbøder i England.

Bliver du stoppet af en britisk betjent, klapper fælden dog stadig. Du kan heller ikke snige dig uden om bøden, hvis du køre England rundt i en lejebil.

At EU-borgere går fri for bøder fra stærekasser i England – og omvendt – ser dog ikke ud til at vare ved. Ifølge Auto Express arbejder briterne nemlig på indviduelle aftaler med flere EU-lande, så borgerne ikke slipper for straf, hvis hastigheden er for høj.

 

 

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk