Her kan bilister få op til 53.000 kr. for at skrotte benzinbilen

Men det kræver, at de køber en ny el- eller hybridbil. Gamle dieselbiler går også an.


Herhjemme er der stadig klækkelig afgiftsrabat at hente på en ny elbil. Men andre steder rundt om i verden, går regeringerne og bystyre gerne endnu længere for at få flere bilister over i elbiler.

I den amerikanske stat Vermont har man stablet ordningen ‘Replace Your Ride’ på bene. Og det er altså ikke småpenge, staten vil give bilisterne for at skrotte diesel-og benzinbilerne til fordel for en ny elbil. Det skriver Carscoops.

Og det med at skrotte skal tages helt bogstaveligt. For bilister, hvis diesel eller benzinbil er mindst 10 år gammel, kan umiddelbart få 3.000 dollars svarende til 23.000 kr. i hånden til en ny elbil. Det kan man da kalde en pæn skrotpræmie.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Men den kan faktisk blive endnu pænere. For kan man finde en el- eller hybrid til en nypris under 45.000 dollars, og tjener man som enlig mindre end 50.000 dollars om året, er der hele 7.000 dollars i rabat at hente på den nye ellert eller hybrid. De sidste 4.000 dollars er afgiftslettelser, som staten i forvejen giver de mest ‘miljø-rigtige’ køretøjer.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk