Her jagter politiet ‘konstruktivt ændrede biler’ på Facebook


En bilist hævder, at han er blevet kontaktet af politiet, som har givet ham 60 dage til at bringe sin bil tilbage i lovlig stand eller risikere en tur bag tremmer.

Mike Sebold bor i New Jersey, der siden 2015 har haft nogen stramme i emissionskrav. De er især rettet mod osend’ dieselbiler. Sådan én har Mike Sebold. Hans Dodge Ram mangler nemlig katalysatoren og partikelfilter.

Noget, han hævder, den tidligere ejer har fjernet. Men at bilen ikke er i helt lovlig stand, er også noget, myndighederne har bemærket, da han satte bilen til salg tidligere på året. I et interview med Road and Track hævder Mike Sebold, at han er blevet kontaktet af en ‘køber’ med nogle usædvanlige spørgsmål.

Fjernede annoncen – så kom der et brev
Blandt andet ville – siger Mike Sebold – se bilen holde i tomgang. Køberen spurgte også til yderligere billeder af udstødningen. Også det sendte Mike Sebold afsted. Noget må dog have virket underligt, for Mike Sebold endte med at fjerne annoncen fra Facebook Market Place.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Alligevel blev han noget tid efter ifølge eget udsagn kontaktet af myndighederne med noget af en trussel. Hvis ikke bilen inden for 60 var bragt tilbage i lovlig stand, risikerede han at ryge i fængsel.

Bilen må IKKE sælges
I en et længere brev forklarede myndighederne, at de havde indledt en efterforskning den 23. juni. Det fik Mike Sebold til at gå tilbage i sin Facebook-indbakke. Den 23. juni sendte han billeder af det modificerede udstødningssystem til den interesserede ‘køber’.

Ses vi til Auto Show?


Da Road and Track spurgte, ville myndighederne i New Jersey ikke direkte hverken be- eller afkræfter, at man havde Mike Sebolds Dodge Ram i kikkerten.

Som det står nu, har myndighederne dog forbudt Mike Sebold at sælge bilen, før den er bragt tilbage i lovlig stand. Faktisk må han heller ikke skrotte den før. Ifølge Road and Track har Mike Sebold endnu ikke besluttet sig for, hvad han skal gøre.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk