Her jagter politiet “aggressive bilister” i konfiskeret Ferrari

Foto: Policie České republiky)

Mens det danske politis vognpark består af en Volkswagen Golf R, når det går vildest for sig, er det en smule anderledes i Tjekkiet.

Politiet i Tjekkiet er nogle mænd og damer, man ikke skal lægge sig ud med. Især ikke dem i færdselsafdelingen. Reglerne er nemlig lidt anderledes i det østeuropæiske land. I hvert fald når det kommer til konfiskeringer af køretøjer.

Således skriver de tjekksiske myndigheder i en pressemeddelelse, at man har konfiskeret en Ferrari 458 fra 2011. Den bruges nu af færdselspolitiet. Ombygningen til politibil kostet den tjekkiske statskassen 14.000 euro svarende til 104.000 danske kroner.

LÆS OGSÅ: Rasende bilister i Storebælt-kø: Gør den bro gratis NU!

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Om de penge så går fra politiets budget eller blot er lagt til som en ekstraordinær udgift, melder historien ikke noget om. I pressemeddelelsen fortæller tjekkisk politi, at Ferrarien dog er langt fra at være den dyreste bil, de inden for det seneste år har konfiskeret fra kriminelle. Men den er tilsyneladende den eneste, som de selv har taget i brug.

z

Ses vi til Auto Show?


Næsten det samme herhjemme.. næsten
Sædvanligvis sælges de konfiskerede biler på auktion til højstbydende. Ligesom det er tilfældet i Danmark. Lederen af færdselspolitiet i Tjekkiet, han hedder Jiří Zlý, siger, at politiet nu har en bil der kan jagte biltyve, som krydser Tjekkiets grænse fra de omkringliggende lande.

Det er dog ikke alle tjekker, der er lige begejstret for, at ordensmagten nu kører Ferrari med en topfart på 328 km/t.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Alle skal spare. Undtagen politiet – åbenbart, bemærker en Facebook-bruger.

– Den bil egner sig slet ikke til polititjeneste, skriver en anden.

Uanset hvad tjekkerne synes om Ferrarien, er det dog et faktum, at bilen allerede er blevet kørt af de første betjente. Det skete i sidste uge. Dermed er det blevet noget mere besværligt at ryste ordensmagten af sig. Hvis altså ikke der er tale om blå blink på en Skoda. Modeller fra mærket, som stammer fra Tjekkiet – men i dag er en del af VAG-koncernen – udgør stadig størstedelen af politiets vognpark.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk