Her har politiet blitzet 5.000 bilister på en uge

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Politiet havde ikke regnet med, at så mange bilister ville køre i den ‘fælde’, som Holbækmotorvejen blev gjort til, da Roskilde Festival begyndte for en uge siden.

Den seneste uge har Holbækmotorvejen været en 80-zone. Det er der bare rigtig mange bilister som ikke har forstået. Allerede fredag morgen i sidste uge, da politiet etablerede zonen og udførte den første hastighedskontrol, blev der skrevet over 150 fartbøder.

Men allerede dagen efter stak det af. Fra 25. juni til og med i går fredag er mere end 5.000 bilister kørt i politiet fælde. Det viser en optælling som Ekstra Bladet har lavet.

Mandag i denne blev hele 1.008 bilister blitzet med for meget fart på. En kørte så hurtigt at både kørekort og bilen ryger.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Ikke uden ‘god grund’
Og det havde  Midt- og Vestsjællands Politi ikke regnet med, fortæller man til avisen. Politiet siger, at det er for en sikkerhedsskyld, at hastigheden på Holbækmotorvejen sættes markant ned.

Ordensmagten har nemlig kedelige erfaringer med, at festivalgæster krydser motorvejen. Det selvom det er både ulovligt og meget farligt at gøre.

Ses vi til Auto Show?


– Man kan sige, at vi er ærgerlige over, at nogen fortsat kører for stærkt, når vi nu både har skiltet derude og annonceret det forud for festivalen, siger kommunikationschef ved Midt- og Vestsjællands Politi, Thomas Kristensen, til avisen.

Kommunikationschefen mener, at politiet ikke vil have indført hastighedsbegrænsningen ‘uden at have en god grund til det’.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Flere billeder: presse-fotos.dk

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk