Her har bilisterne først nu fået lov til at tanke selv

foto: Alwin Kroon

Det er kun i lande som Brasilien og Sydafrika og så lige i den amerikanske stat Oregon, at bilister ikke må tanke deres biler selv. 

Men nu skal de til det. I hvert fald i Oregon For i den ekstreme varme, som dele af USA oplever i øjeblikket, er det besluttet, at bilisterne selv må ud til standerne, når tanken er tom.

At bilister tanker selv er ellers ikke lovligt i store dele af staten, der som et af de eneste steder i verden stædigt holder fast i, at biler skal fylde op af en anden end bilsterne selv.

I Danmark har der eksempelvis i årtier været høflig selvbetjening ved stort set ubemandede tankstationer. Men altså ikke i Oregon. Lovændringen er dog kun midlertid, når varmen aftager, skal bilisterne i staten igen vende sig til, at en anden tanker for dem.Lige nu er det da også voldsomt varm visse steder i USA. I Californien blev der eksempelvis målt 54 grader i juni måned, skriver DR.dk.

Det med at tanke selv burde dog ikke været helt ukendt territorie for borgerne i Oregon, hvor en lovændring i 2018 gav bilisterne mulighed for at tanke selv. Dog kun i byer med op til 40.000 indbyggere. Da loven blev ændret, klagede mange bilister i Oregon da også over det. De vidste simpelthen ikke, hvordan man bærer sig ad med at tanke.

Om det har ændret sig, melder historien ikke noget om.

 

 Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk