Her genindføres bilfrie søndage

Det har egentlig været sådan siden 2007. Men på grund af coronapandemien har der ikke været bilfrie søndage i Indonesiens hovedstad de sidste to år.

I Danmark var der også bilfrie søndag. Oliekrisen tvang bilerne af vejen i periode mellem 1973 og 1974. Men i Indonesien har de haft samme princip i hovedstaden Jakarta siden 2007. Reglen blev dog suspenderet under corona. Det skriver Ritzau.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Men nu – efter to år – er den altså tilbage. Det skriver Ritzau. Regeringen i landet indfører de bilfrie søndage igen, selvom befolkningen under coronapandemien holdt for lidt afstand til hinanden på de biltomme veje. Reglen kommer dog kun til at gælde på udvalgte veje og kun i tidsrummet mellem kl.10.00 og 18.00.

I Europa er bilfrie søndage også blevet et tema igen. Men det af en noget andet grund end i Indonesien. Det Internationale Energiagentur mener i hvert fald, at det bør genindføres, hvis Europa skal kunne gøre sig fri at russisk olie og gas.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk