Her får indsnævret vej bilister til at køre galt


I den engelske by Watford tager bilisterne gang på gang fejl af en særligt indsnævret vej. Det har allerede skabt nogle grumme ulykker.

En vej kan indsnævres på mange måder. Og af mange årsager. Efterhånden er anordningen meget populær især i byerne. Det er bare ikke alle – især bilister – der er lige begejstrede for løsning, hvis formål det ofte er at få trafikken til at sætte farten ned.

På vejen Woodmere Avenue i Watford er det nemlig ikke alle bilister, som har fået beskeden om, at vejen nu er væsentligt smallere.

Woodmere Avenue i den engelske by Watford set fra Google Street View
Bilisterne i Watford advares meget tydeligt om, at vejen snævrer ind. Det er dog ikke alle, som forstår budskabet.

Og det kan godt skabe nogle grumme situationer. Det har Tim Vigor, som bor lige overfor for stedet hvor vejen snævrer ind, kunnet dokumentere med optagelser fra sin hoveddørs ringeklokke.Nogle bilister vil bare ikke erkende, at farten skal ned, og kun biler til og med en bredde på 2,1 meter kan komme igennem. Selvom de – altså bilisterne – meget tydeligt bliver advaret om det inden indsnævringen. Og så… Ja, så er det dømt til at gå galt.

Og i ganske mange tilfælde meget grumt.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk