Her får bilister automatisk 900 kr. i bøde

Foto: Unsplash.com

Ny teknologi i kameraer gør, at politiet ikke skal se bilister bryde loven, før der kan udskrives en bøde.

I England kan motorvejsspor være markeret med et rød kryds. Det betyder, at vejen eller sporet fra det punkt er spærret på grund af uheld eller vejarbejde. Sker det, vil markeringen være tydelig og sat op i god tid, inden bilisterne må finde en anden vej. Alligevel vælger nogle bilister at ignore advarslen og fortsætte i det lukkede spor.

Men snart bliver det forbundet med større risiko at ignorere skiltetypen. Som en del af en forsøgsordning er 100 kameraer på udvalgte motorvejsstærkninger i landet nemlig blevet opgraderet, så bilister, der ignorerer det røde kryds, automatisk bliver blitzet for det. Tidligere skulle politiet gribe den enkelte bilist på fersk gerning, før der kunne udskrives en bøde.

Bøden falder hårdt og med det samme. Straffen er et bidrag på 100 pund til statskassen. Det svarer til 875 danske kroner. Kameraerne bliver tændt ‘før september’, skriver Daily Mirror.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk