Her er Toyotas undskyldninger – derfor har elbil så dårlig rækkevidde

Foto: Toyota

Den danske Toyota-importør er ‘overrasket over’, at nogle medier oplever ringe rækkevidde, når de tester mærkets første rene elbil, bZ4X.

Toyota skuffer fælt. I hvert fald hvis man skal tro flere test af rækkevidden i den nye bZ4XMærkets første rene elbil. Både danske og internationale medier har berettet, om hvordan elbilen har mere end svært ved køre de kilometer, den ifølge WLTP-standarden er sat til.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Bil Magasinet har forholdt Toyotas danske pressechef kritikken. Og her fra lyder svaret, at rækkevidden og forbrug afhænger af flere ting. Selvom Toyota er ærgerlige over, at mediernes målinger afviger ‘så voldsomt fra de officielle målinger’.

– Når det så er sagt, vil jeg sige, rækkevidde og forbrug er virkelig afhængige af mange faktorer som temperatur, vejr, hastighed, kørestil, brug af klimaanlæg, vinterdæk og så videre, og det kan være flere forskellige faktorer, der har indvirket på resultaterne, siger Anders Tystrup, der er Toyotas pressechef i Danmark, til mediet.

Selvom Toyota Danmark bliver bedt om at forholde sig til kritikken af den lave rækkevidde, svarer pressechefen afvisende.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

– Der er så mange eksterne faktorer, der kan spille ind på, hvad det er for et resultat, man kommer frem til. Så det er svært for mig at sige, hvad det kan være, der er årsagen til det her.

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk