Her er politiets nye biler

De danske hundefører hos Politiet har fået nye firmabiler. I alt er der bestilt 490 nye Volvo V90.
foto: Facebook.com/politi

De første politi-volvo’er er allerede på vejene, oplyser ordensmagten.

De danske hundepatruljer har fået nye firmabiler. Eller det vil sige nogen har. For nogle hundefører kører stadig rundt i de lidt ældre Volkswagen Touran og Ford Mondeo.

Men der er tale om en overgangsperiode. For de nye Volvo V90-modeller skal bruges over hele landet, oplyser Politiet på Facebook.


De nye hundevogne kører da også allerede rundt i København, Østjylland, Nordjylland, Sydøstjylland, Midt-og Vestjylland og så selvfølgelig på Fyn. Men inden året er omme, vil de kunne ses i hele landet.

LÆS OGSÅ: Svensker mister BMW – kørte 192 km/t i 80-zone.

De nye Volvo’er kommer ikke bare betjentene til gode, også deres firbenede venner vil nyde godt af den nye transportmulighed. For som noget nyt er burene til hundene altid ventileret. Også når bilen holder stille, og hunden eventuelt er alene.

Motormæssigt har det danske politi bestilt 495 ens V90’ere. Det vil sige B5 AWD Momentum-udgaven. En dieselhybrid med i firecylindre, der sparker i alt 250 hestekræfter i asfalten.

Med otte-trins automatgear går den fem meter lange svensker, som i øvrigt vejer lige to ton, fra 0 til 100 km/t på syv sekunder.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk