Her er den nye Cayman GT4 – et bæst med 500 hk

Porsche har afsløret næsten alt, hvad du behøver at vide om den kommende 718 Cayman GT4 RS, inklusive prisen i... altså i euro.

Porsche har afsløret næsten alt, hvad du behøver at vide om den kommende 718 Cayman GT4 RS, inklusive prisen i… altså i euro.

Og der er godt nyt. For Cayman-flagskibet har fået den samme fire-liters naturligt aspirerede (en fin måde at sige sug på) motor som 911 GT3. Ydelsen svarer til 500 hk og 449 Nm . Et syv-trins PDK-gear sender samtlige kræfter direkte i baghjulene og tager den ultimative baby-Porsche fra 0 til 100 km/t på 3,2 sekunder. GT4’eren går 315 kilometer i timen på toppen.

PDK-gearet er i øvrigt den eneste mulighed – ingen manuel kasse her.

Men Porsche har ikke kun tænkt over motoren – der er også fundet plads til hækvingen fra 919 RSR, det sørger omvendt for, at bilen genererer 25 procent mere downforce end den almindelige GT4.Seriøs letvægter og en racerbil
Yderemere består bilens karosseri stort set kun af kulfiberforstærket plastik, ligesom bagruden er gjort lettere. Der er jo altid ét gram eller to at hente – også når det komme til glas. Dørene har heller ingen almindelige håndtag længere – i stedet er de reduceret til stropper i hver siden. Alt sammen for at spare et gram mere.

Og så er der jo lige det der med prisen. I hjemlandet Tyskland forventes den nye GT4 at koste fra 141.388 euro svarende til 1 million danske kroner plus det løste. Hvilket med dansk afgift kan konverteres til 2.849.900 kr. Bilen kan bestilles allerede i dag.

Cayman GT4 er faktisk ikke den mest hardcore nyhed fra Zuffenhausen. Der kommer nemlig også en GT4 RS Clubsport – den præsenteres sammen med gadebilen på Los Angeles Auto Show senere på måneden.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at se billeder af bilen.Næste side
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk