Her er de nye vejskilte, du skal kende

Illustration: Vejdirektoratet

Nyt år, nye regler. Det også i trafikken, hvor bilister nu skal vende sig til en række nye skilte.

Registreringsafgiften er sat op. Det samme er de periodiske ejerafgifter og fartbøderne. Men det er ikke alt, de danske bilister skal vende sig til i 2022. Det nye år betyder nemlig også nye vejskilte.

Ved årsskiftet er der nemlig indført to nye typer vejskilte i det danske landskab.

Det ene hedder Trafiktavle M 18, og det har sådan set allerede været taget i brug. Men det er først ved indgangen til den nye år, at det er blevet officelt. M18-tavlen indikerer ifølge FDM, at det er muligt at skifte mellem kollektiv trafik og samkørsel.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Sådan ser Trafiktavle M18 ud. Illustration: Vejdirektoratet

Det skulle være placeret på stedet, hvor det er let på steder for chauffør og passager at finde hinanden. Eksempelvis hvis de bruger én af de mange samkørseltjenester, som findes i dag.

Det andet skilt hedder Trafiktavle A 38. Og selvom det deler navn med et velkendt mejeriprodukt, kan de to ting næppe være længere fra hinanden. A38-tavlen indikerer, at der en fordybinger i vejen, hvor der i tilfælde af kraftigt regnvejr kan være vand på kørebanen.

Sådan ser Trafiktavle A38 ud. Illustration: Vejdirektoratet
Reklame-video:


Artiklen fortsætter efter videoen:
Bjørn Skjærup er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? så skriv til bj@boosted.dk