Her er de endelige billeder af konge-elbilen: Mercedes EQS

Mercedes EQS

Mercedes har indstillet navigationen med destination på toppen af elbilsmarkedet, og derfor har de nu lanceret EQS. Her kan du se alle billederne.

Når Mercedes gør noget, så gør de det ordentligt. Det er i hvert fald deres slogan: Das Beste oder nichts. Og det virker til også at gælde deres nyeste skud på EQ-stammen, som er elbiler på Mercedes-sprog. Navnet er EQS, og ja, det signalerer S-klasse på strøm.

De endelige billeder er netop frigivet, og EQS er præcis lige så luksuriøs, som vi havde forestillet os. Det kan du se på billederne længere nede. Men lad os lige tage de hurtige tekniske detaljer:

Den kan køre op til 770 km (WLTP) på en fuld opladning. Ydelsen er op til 524 hk, men det forlyder allerede, at en AMG-version (ja, stadig kun på strøm) er på vej med omkring 750 hk.Der lanceres i første omgang en EQS 450+ (baghjulstræk en elmotor på bagakslen) og en EQS 580 4Matic (en elmotor på hver aksel). Med mulighed for ladning med op til 200 kW.

450+ klarer 0-100 km/t på 6,2 sekunder og for 580 4Matic hedder tallet 4,3 sekunder.

Designet er skabt med aerodynamik for øje, og derfor skulle EQS være den bil i verden med lavest vindmodstand. Men også det indvendige design har været i fokus, for du falder bagover, når du ser kabinen. Den er virkelig, virkelig fed.

Læs mere på www.mercedes-benz.dk

Klik på NÆSTE SIDE herunder og se alle billederne af Mercedes EQS:Næste side
Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk