Her er 80 procent af alle fotovogne bestilt at borgerne selv

foto: politi.dk

I Midt- og Vestjyllands Politikreds er 80 procent af alle fotovogne bestilt af borgerne.

Med den nye lov rettet mod vanvidsbilisme har højt fart i biler haft stort fokus de seneste mange måneder. Og det mærker man særligt på en måde hos Midt- og Vestjyllands Politi.

I kredsen er hele 80 procent af fotovognene – de såkaldte ATK-biler – bestilt af borgerne selv. Det skriver Jyllands-Posten.


– Vi har absolut fået nogle øjenåbnere. Vi får rigtig mange henvendelser fra borgere og kan se, at alt for mange kører for stærkt, fortæller politikomissær Jørgensen Christensen.

Det er dog ikke kun i Midt- og Vestjylland, at ordningen med, at borgerne selv kan bestille en fotovogn til at stå på særligt udsatte strækninger, er en succes. Det gælder i hele landet, fortæller Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Man har dog ikke en præcis opgørelse over, hvor mange fotovogne der er bestilt af borgere. Ordningen, hvor borgere har kunnet ‘bestille en fotovogn’ har været aktiv siden 2018.

Politiet har omkring 100 ATK-vogne, og alene i ordningens første år fik politiet 1.500 fotovogns-bestillinger fra borgere. Sidste år blev der bestilt en fotovogn 7.908 gange i hele landet.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk