Her bruger sheriffen konfiskeret Corvette som patruljevogn


En narkohandler fra Florida har mistet sin Corvette C7 Z06. Den kører politichefen nu rundt i.

Det ville aldrig ske i Danmark. Men på den anden side af Atlanten er lovene bare lidt anderledes. For ikke at sige meget. Det er blandet derfor, den øverste politichef i Escambia County, Florida, USA, kan køre rundt i en Corvette.

Eller det vil sige – det kunne han måske godt i forvejen. Hvis altså sådan en var indkøbt til ham. Men lige dette grønne eksemplar er et, politiet har taget i brug, efter at den blev konfiskeret hos en narkohandler. Og det faktisk under lidt kontroversielle omstændigheder.

For modsat i Danmark kan politiet i USA gøre brug af noget der kaldes ‘civil asset forfeiture’. Eller tab af civile aktiver på dansk. På den måde kan politiet faktisk konfiskere et køretøj, uden at der forelægger en endelig dom. Manden, som ejede bilen, er indtil videre kun tiltalt i en sag. Ikke dømt. Det skriver Car Throttle.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Corvetten, der har 642 hestekræfter fra sin 6,2-liters V8-motor, bruges da heller ikke til at fange hverken forbrydere eller fartsnydere. Endnu. Bilen bruger politichefen kun til fremvisninger og ‘andre offentlige fremstødt for ordensmagten’.

Ses vi til Auto Show?


Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk