Her bliver det umuligt at få en Mercedes med V8 næste år


I et internt dokument sendt rundt til forhandlere i USA gør Mercedes opmærksom på, at næsten ingen V8-motorer kommer til landet i 2022.

Mercedes er kendt for sine brutale V8-motorer, og når AMG får lov at rode med dem, bliver det rigtig sjovt. Tyskerne har allerede fortalt, at man vil væk fra diesel-og benzin. Men det man lige nu kigger på, skyldes ikke et ønske om at aflive V8-motoren.

I stedet har Mercedes skrevet rundt til sit amerikanske forhandlernetværk af nød. Man kan simpelthen ikke få dele til V8-motoren. I hvert fald ikke nok til at der vil være V8-modeller på amerikanske marked i 2022.


Det bliver blandt andet særdeles svært at få fat i en ny E63 AMG

De ramte modeller er AMG C63, AMG GLC 63, AMG E63, GLE 580, AMG GLE 63, AMG GLS 63, GLS600 Maybach, G550, AMG G63 og otte andre almindelige Mercedes-modeller. Faktisk er det kun S580 og S580 Maybach der går fri. De to modeller vil stadig kunne leveres ‘over there’ med V8-motor.

Det skriver fabrikken
I brevet til forhandlerne, som en Reddit-bruger hævder at være i besiddelse af, giver Mercedes globale leveringsproblemer noget af skylden. Desuden gør fabrikken opmærksom på, at allerede afgivne ordre på modeller med V8-motorer annulleres, og at der ikke kan bestilles nye. I hvert fald ikke i USA. Det skriver blandt andre Road and Track.

Det er dog vigtigt at understrege, at Mercedes endnu ikke har kommenteret offentligt på historien. Desuden vil V8-problemerne være midlertidige.

Samtlige ramte modeller forventes at vende tilbage igen. Omend det nok bliver for en kort bemærkning. Mercedes har allerede fortalt, at den umiddelbare fremtid for performance-og topmodellerne bliver med firecylindrede turbo-benziner som eneste motorvalg.

Det er sidste åndedrag for forbrændingsmotoren, inden tyskerne dropper den helt. I hvert fald som det ser ud nu.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk