UPS: Her blev der fyldt benzin og diesel i samme tank

Foto: OK/PR

Ved en fejl fik OK hældt både benzin og diesel i den samme tank på selskabets station i Vamdrup.

Nogle bilister vil i de kommende dage opleve problemer med deres biler. Hvis problemerne da ikke allerede er der. For i løbet af weekenden og mandag i denne uge har der været urent brændstof – altså et mix af diesel og benzin – i tankene på OK’s station i Vamdrup sydvest for Kolding. Det skriver JydskeVestkysten, og selskabet bekræfter selv fejlen i en pressemeddelse.

– Det er meget beklageligt, for vi har lavet en fejlleverance, og det gælder både i forhold til benzin og diesel. Der er tale om en menneskelig fejl, hvor en af vores chauffører har leveret en mindre mængde blyfri 95 i dieseltanken samt en mindre mængde diesel i tanken med blyfri 95. Dermed skyldes fejlen ikke regnvand i tanken som først antaget  siger Rasmus Boserup, kommunikationschef hos OK, i en pressemeddelelse.

Fejlen betød, at 5.000 liter benzin blev blandet med 25.000 liters diesel. Men der blev omvendt også blandet 2.900 liter diesel i benzintanken samme sted.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Har vi smadret en motor, betaler vi for det
OK er kommet frem til, at brændstofferne ved en fejl blev blandet allerede 8. februar. Men det var altså først i sidste uge, at bilister begyndte at melde om problemer. Det skyldes, siger OK, at diesel er tungere end benzin. Derfor blev dieselkunderne også de første, som kunne melde om fejl.

Rasmus Boserup understreger overfor Jydskevestkysten, at selskabet æder hele regningen, hvis det er OK’s fejl, at en bil lige nu står på værksted.

– Hvis vi har ødelagt en motor, så dækker vi en motor. Sådan er det. Vi skal nok dække det, der er relateret til vores fejl. Og hvis de har resulteret i det ene eller dette andet, så skal vi nok rode bod på det, siger Rasmus Boserup til mediet.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk