Her åbner dansk bilmuseum snart!

Erik (t.v) og Nicholas Haaning bygger sammen med Michael Haaning et nyt bilmuseum i Bagsværd.

En større dansk bilsamling flytter til hovedstaden, hvor de er i fuld sving med at gøre nogle fantastiske lokaler klar – få et indblik i projektet her.

Vestsjællands Bilsamling har levet et stilfærdigt liv i en tidligere sengefabrik i Sæby mellem Slagelse og Kalundborg. Nu flytter hele museet til Bagsværd nord for København, hvor familien bag samlingen indretter et helt nyt bilmuseum og oplevelsescenter for klassiske biler. Det skriver Bil Magasinet.

Bag Vestsjællands Bilsamling står Erik Haaning, der har samlet og handlet med klassiske biler i mere end 40 år.

Han er gået sammen med sine to sønner, ejendomsudviklerne Nicolas og Michael Haaning om at købe og renovere fabriksbygningerne på Smørmosevej 16, tæt på Farum motorvejen i Bagsværd, som før var Velux’ beslag-fabrik.

Her ses den gamle fabriksbygning ude fra. Det var her Velux producerede mange af firmaets beslag til vinduer.

115 biler på 3.500 kvadratmeter
Her er 3.500 kvadratmeter fabrikshal, som frem mod efterårsferie skal renoveres og indrettes, så det kan huse en samling 115 biler plus synlig opbevaring af 24 biler i to etager. Derudover bliver der kontorfaciliteter, mødelokaler, café og en lille biograf i forbindelse med den store udstillingshal, som efter planen skal være rammen om mange aktiviteter.


Kernen i udstillingen, der skifter navn til ”Haaning Collection”, hentes fra Vestsjællands Bilsamling, men der kommer nyindkøbte biler, og planen er, at samlingen løbende skal udvikle sig med nye biler. Mange af dem er hverdagsbiler fra 60’erne, 70’erne og 80’erne, men der er også ældre og specielle biler imellem.

Rummet, hvor bilerne skal stå er 3.500 kvm stort, så der er masser af plads.

Yderligere 6.00 biler
Ud over de mange biler, bliver der også plads til Erik Haanings enorme samling af modelbiler. Den er på mere end 6.000 biler. Det hele bliver præsenteret i et museums-miljø skabt til formålet.

”Vi er i konkurrence med mange andre oplevelsesmuligheder i storkøbenhavn og ikke blot inden for biler, så vidensformidling bliver afgørende, og vi har mange rådgivere med i projektet, med henblik på at sikre, at de besøgende får en god oplevelse”, forklarer Nicholas Haaning.

Det nye museum har allerede hjemmesiden, hvoraf det fremgår, at samlingen åbnes i uge 42 og at entre-prisen bliver 85 kr.

Vi glæder os til at komme på besøg igen, når Haaning Collection står helt færdig.

Reklame: