Hennesseys Mustang GT350R er en genial røgkanon

Meget få biler lyder lige så godt som en Hennessey Ford Mustang med 858 hestekræfter

Okay, en Mustang er måske ikke den mest intelligente bil i verden. Men der er alligevel noget at komme efter i bilen med 858 hk.

Hennesseys bud på en Mustang GT350R er egentlig en gammel sag efterhånden. Bilen viste texanerne frem første gang i 2015. Dengang havde bilen 808 hestekræfter fra en 5,2-liters Vooodo-V8’er med kompressor.

Men hvor slagvolumen er forblevet den samme, er ydelsen kun gået en vej – nemlig opad. Så den seks år gammel pony kan sagtens følge med den øvrige trafik i 2021.

Faktisk er vi overbevist om, at den kan køre fra det meste i trafikken. Og nu kunne man jo tro, at Hennessey beder dig skrive under på en erklæring, der fritager dem for alt ansvar. Altså du sætte dig immervæk ud i en bil med 858 hestekræfter. Ovenikøbet en Ford Mustang.Meget lidt lyder lige så godt
Men nej. Hennessey tror på, at deres grej holder. Derfor hedder deres garanti ‘to år eller 24.000 miles’. Men det bedste ved GT350R i Hennessey-trim er, at den er dejligt fornærmende.

Lige efter Greta Thunberg og de frelste hoveders bog med andre ord.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk