Hennessey: Vi rammer 500 km/t i Venom F5

Hennessey topchef, John Hennessey, vil blæse forbi 500 km/t i Venom F5

482 kilometer i timen og dermed titlen som verdens hurtigste gadebil er bare ét af målene hos de gale gutter fra Hennessey – står det til chefen, John Hennessey, skal den 7.6 liters V8’er med dobbelte turboer presses til at få Venom F5 forbi 500 kilometer i timen.

Ikke at det lige et problem. Den enorme V8’er er nemlig under testarbejdet målt god for 2.000 hestekræfter. For ifølge Hennesseys ingeniører skal Venom F5 ‘kun’ bruge 1.520 hypper for at ydmyge Bugatti Chiron, Koenigsegg Agera RS og hvad vi nu ellers har af fartdjævle noget så eftertryggeligt.

Reklameblok:LÆS OGSÅ: Video – her rammer Koenigsegg Agera RS 457 km/t

Selvom Christian Koenigsegg faktisk allerede har sagt, at 500 kilometer i timen er ‘teknisk set er muligt’ for vores fartgale naboer.

Tilbage hos amerikanerne møder Hennessey nok en udfordring eller to i jagten på den skræmmende hastighed. Alene at finde dæk, der stå distancen, burde være nok til at overveje det hele en ekstra gang.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

Og selvom det skulle lykkes at finde fire dæk, der ikke smuldrer væk efter 482 km/t, så vil selv den 5.2 kilometer meter lange landingsbane, som den oprindelige Venom satte rekord på, ikke være lang nok for F5’eren.

En mulighed er et endnu længere stykke offentlig vej med hjælp af myndighederne. Som da Nevada lukkede noget vej af i forbindelse med Koenigseggs rekord sidste år.

 

Reklameblok:

 

 

 

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk