Hennessey Venom F5 kører 321 km/t under test


Og det med en motor som er neddroslet til ‘kun’ 900 hestekræfter.

Hvad laver Hennessey i øjeblikket? Meget forskelligt, men ét er sikkert. Den texanske tuner går efter titlen som ‘producenten af verdens hurtigste gadebil’.

Våbnet hedder Venom F5, og de er faktisk allerede godt på vej i Texas. For allerede under testarbejdet med bilen er det lykkedes at ramme en hastighed på 200 miles i timen, det er 321 km/t.

Bevares, det har nok ikke været med halv speeder, men det har alligevel ikke været for fuld kraft. For testarbejdet foregår med en Venom F5 skruet ned til 900 hestekræfter. Omtrendt halvdelen af hvad motoren egentlig kan præstere.Den får lov at strække ben på en luftbase, der tidligere har tilhørt det amerikanske luftvåben.

Det betyder blandt andet, at landingsbanen er 3,5 km lang. Mere end rigeligt skulle man mene. Men selv 3,5 kilometer asfalt forsvinder hurtigt, når Hennessey F5 kommer buldrende. Især – forestiller vi os – når samtlige 1.842 hestekræfter fra den 6,6-liters V8’er slippes løs.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk