Hardcore G-Klasse har hverken døre eller forrude


Den har faktisk heller ikke noget tag – andet end en stofklud. Det skulle Singapores militær ikke bruge, da man i sin tid bestilte bilen.

I dag er det nok gået i glemmebogen hos den brede offentlighed. Men G-Klassen begyndte faktisk tilværelsen som militært køretøj. Altså længe før den blev Hellerup-karet. Modellens rødder finder vi et godt eksempel på her.

Ingen Hellerup-traktor
G-Klassen har nemlig gjort tjeneste hos militæret i Singapore som bestilte den i 1987. Mange kilometer er det dog ikke blevet til på de sidste 35 år. Faktisk viser speedometeret bare 14.500 kilometer.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
I det hele taget er ur-G’eren meget spartansk indrettet. Alt fra døre til taget er sparet væk. Ja, det er forruden faktisk også. En bagrude er der slet ikke lavet plads til. Styrtbøjlen bag forsæderne er heller ikke til meget hjælp. I hvert fald ikke hvis bilen ruller rundt med hjulene i vejret.

Bøjlen er der nemlig kun, for at der noget at gøre stoftaget fast i. Og så er der jo komforten? Eller rettere… man kan sidde i bilen, skal vi ikke sige det sådan? Hvor behageligt det er – især at opholde sig på de mikroskopiske bagsæder – vi vil være op til fortolkning.

Absolut ingen raket
Motoren er heller ikke noget at prale af. Nok er dieselmotoren på 2,4-liter. Men den yder beskedne 71 hestekræfter der skal igennem et fire-trins manuelt gear.

Sælger nævner, at bilen er i god stand. Men efter 37 år tjeneste må og skal man regne med diverse småskrammer, maling der mangler og lidt rustpletter. Hele undervognen – inklusiv bremserne – fik dog en overhaling, da G’eren tilbage i marts i år blev importeret til England.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Hvor meget det er værd, ved vi om lidt mindre end et døgn. På tidspunktet for denne artikels publicering er der lige under 24 timer tilbage af auktionen. Bilen er foreløbig bud op i 17.000 britiske pund. I dansk mønt svarer det til, at du skal have vekslet små 150.000 kroner.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk