Har Hertz købt 100.000 Tesla’er? Nej, siger Musk

Den 25. oktober fortalte udlejningsfirmaet Hertz, at man havde købt 100.000 Tesla'er. Men det passer ikke helt siger Elon Musk nu. 

Den 25. oktober fortalte udlejningsfirmaet Hertz, at man havde købt 100.000 Tesla’er. Men det passer ikke helt siger, mærkets stifter Elon Musk nu. 

Har Hertz købt 100.000 Tesla Model 3? Nej, siger Elon Musk i et tweet. Der ligger i hvert fald ikke nogen underskrevet aftale mellem bilproducenten og det amerikanske udlejningsfirma.

I slutningen af oktober fortalte Hertz ellers, at man havde købt hele 100.000 Tesla’er. Nærmere bestemt 100.000 Model 3. Men sådan hænger det ikke helt sammen, siger Elon Musk.

Nyheden fik ellers Teslas aktiekurs til at stige voldsomt.– Hvis noget af det (kursstigningen, red.) er baseret på Hertz, vil jeg gerne understrege, at der endnu ikke er underskrevet nogen kontrakt, skriver Elon Musk.

Samtidig understreger direktøren, at en eventuel aftale med Hertz ikke vil have nogen indflydelse på mærkets økonomien. Vil Hertz købe de mange biler, er der i øvrigt ikke så meget som én cent at hente i rabat. I hvert fald ikke mere end alle andre Telsa-kunder kan få.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk