Har du råd til en bil?

Det giver en del frihed, når man har en bil at køre rundt i. Men det er nu en stor udgift og det er også derfor, at man anser det at have en bil som lidt af en luksus.

Læs med her for at få nogle gode råd om hvordan du kan regne ud, hvorvidt du egentlig har råd til den bil eller ej. Læs med her hvis du er bilglad og gerne vil have din egen.

Sæt et budget

Hvis du gerne vil se om du har råd til en bil, så handler det først om at tage et kig på ens privatøkonomi. Og det kræver altså at du lige sætter dig ned en eftermiddag og kigger grundigt på tallene.

Kig først på dine opsparinger. Har du overhovedet pengene til at gå ud og købe en bil? Eller ville det være noget, som du ville være nødt til at tage et lån til?

Kig også meget gerne på dine løbende indtægter og udgifter. Det er jo ikke kun selve bilprisen, du skal betale, når du køber den. Der er også en del løbende udgifter forbundet med det at have en bil, som man skal tage højde for. Dette inkluderer benzin/el, diverse forsikringer, opsparing til reparationer af bilen og meget mere.

Lav derefter et kunstigt budget for hvordan din situation ville se ud, hvis du havde en bil. Har du stadig nok til at leve din hverdag som du vil? Eller kommer du til at sidde for stramt i det? 

Er leasing en mulighed?

Det kan også være en mulighed at lease sin bil i stedet for, hvis man ikke umiddelbart har råd til at have sin egen. Med privatleasing har du adgang til din egen bil, som du kan køre rundt i. Men samtidig er det ikke helt din egen bil og du kan derfor heller ikke gøre med den, som du vil.

Men leasing af en bil kan give dig den frihed du søger. Og det er derfor en god ide at overveje.

Kig altid brugt først

Hvis du gerne vil have din helt egen bil, så er det vigtigt at du lige kigger brugt først. Det er trods alt de færreste, som har råd til at gå ud og købe en helt ny bil nede ved en bilforhandler. Det er derfor meget almindeligt, at man går til en bilforhandler, som sælger biler der har været brugte i et par år før. 

Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk