Reklame:

Har du 1.6 million? Så er her en Delta Integrale forklædt som en Alfa 155

Alfa Romeo ville slås med BMW E30 M3 på vejene, smeltede et 155-karosseri sammen med Lancia Delta Integrale-teknik, men satte aldrig GTA Stradale i produktion

Men der findes én Alfa Romeo GTA Stradale. Nemlig prototypen, der egentlig er en Lancia Delta Integrale bortset fra differentialet i støbejern og ikke aluminium. Bilen blev bygget af Abarth for Alfa og vist frem for offentligheden første gang ved Bologna Motor Show i 1994.

Alfa’en har endda det samme firehjulstræk som Lancia’en og de samme 190 hestekræfter i ydelse fra den to-liters firecylindrede med turbo og 16 ventiler. Endda undervognsopsætningen stammer fra Lancia’en. Det blev bare aldrig til mere end den éne bil, og det er der flere årsager til.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


LÆS OGSÅ: Hennessey – Vi rammer 500 km/t i Venom F5

På chefgangene hos FIAT, der ejer Alfa Romeo, mente man dengang i 90’erne ikke, at GTA’en ville kunne klare konkurrencen fra BMW M3 og Mercedes 190 E 2.5-16 uden en V6-motor. Og det var der simpelthen ikke plads til mellem den øvrige teknik fra Delta Integrale. Derudover skulle GTA Stradrale bygges på samme samlebånd som den almindelige 155-model. Det mente FIAT-folkene var alt for dyrt.

LÆS OGSÅ: Video – her rammer Koenigsegg Agera RS 457 km/t

Projektet blev lagt i graven – selvom prototype faktisk fik lov at køre nogle flere kilometer. Bilen blev blandt andet brugt under det italienske Formel 1-grand prix i 1994. Siden blev Alfa’en solgt til rallykøreren Antonio ‘Tony’ Fassina, der på et tidspunkt sendte den videre til en tysk indregistering, før bilen vendte hjem til Italien igen i 1999.

Reklameblok:
Spol 19 år frem og det er ifølge bonhams.com, der sælger bilen nu, ikke længe siden, at bilens nuværende ejer overtog nøglerne. På trods af skiftende ejere er dog kun blevet til 40.000 kilometer, siden bilen var ny for 25 år siden.

LÆS OGSÅ: Om dengang en Tesla Model S fløj ind i en Mercedes-forretning

Hvad skal den så koste, den specielle Alfa med Lancia-rødder? Jo, Bonhams forventer, at chassisnummer ‘ZAR16700000005892’ har en pris på mellem 1.3 og 1.6 millioner danske kroner eller 180.000 til 200.000 euro, når auktionshammeren skal falde over bilen den 27.oktober. 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?