Blæste forbi fotovogn – “Han mister både kørekortet og bilen”

Det dur ikke at dukke sig for fotovognen - politiet sender bøden alligevel. Det måtte en bilist på Fyn sande lørdag aften.
Foto: Rigspolitiet/PR

Onsdag kom en fotovogn fra Østjyllands Politi på overarbejde.


Over 100 bilister blæste onsdag på, at Valhalsvej i Åbyhøj ved Aarhus er en 50-zone. Uheldigvis for dem havde Østjyllands Politi placeret en fotovogn på samme strækning.

I løbet af syv timer blev 108 bilister blitzet. Alle skal de nu aflevere et klækkeligt bidrag til statskassen. Det oplyser Østjyllands Politi.

I ni af bilisternes kørekort kvitterer politiet foruden bøderne med klip i kørekortet. Mens én bilist står til at miste kørekortet. Han kan dog beholde det, hvis han består en ny køre- og teoriprøve. Også kendt som den betingede frakendelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det gjorde bilisten sig fortjent til, fordi hastigheden lå lige præcis under 100 kilometer i timen, da bilen kørte forbi fotovognen. Det var dog ikke den højeste hastigheden, som operatøren målte inde fra fotvognen.

En anden bilist valgte nemlig at køre forbi med 105 km/t og gjorde sig på den måde skyldig i vanvidskørsel. Det koster ham nu kørekortet ubetinget, ligesom politiet har hentet bilen. Den vil anklagemyndigheden gå efter at få konfiskeret på statens vegne.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Ud over bøden kan fængselsdom også komme på tale

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk