Hamilton kritiserer Formel 1

Foto: Mercedes-AMG Formula 1

Lewis Hamilton giver ikke meget for det, når Formel 1 siger ‘We Race As One”.

Lewis Hamilton er endnu en gang ude med riven. I weekenden kritiserede han både Formel 1-fans og løbsserien selv. Sidstnævnte får en hård medfart, fordi organisationen ifølge den syvdobbelte verdensmester ikke ‘gør nok’.

Nok i forhold til sloganet ‘We Race As One’. Sloganet, der er udtænkt for at fremstille Formel 1 som en inkluderende sport uden racisme, er nemlig intet andet end ord. Og Formel 1-folkene gør intet for at leve op til det eller forbedre forholdene i sporten. I hvert fald ikke hvis man spørger Hamilton.

– Vi er nødt til at bevæge os i retningen af mere diversitet og inklusion. For det er, hvad vores fans vil have, sagde Hamilton til de fremmødte journalister i forbindelse med Østrigs grand prix i weekenden.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– We Race As One er meget fint, men det er bare ord. Det gør absolut ingenting for nogen. Der er ikke sat penge af til faktisk at gøre noget. Ingen programmer som kan skabe forandring og fyre op under debatten.

– Det er uacceptabelt, det er ikke godt nok. Vi er nødt til at træde i karakter og gøre noget ved det.

Ses vi til Auto Show?


Både under og efter grand prix-weekenden i Østrig har der været forlydender om overfald på og tilråb af Formel 1-fans.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk