Hamilton: “Det skulle jeg have taget patent på”

Foto: Mercedes-AMG F1

Han har vundet verdensmesterskabet syv gange. Og nu mener Hamilton også, han er manden bag noget, som alle konkurrenterne bruger i dag.


Det er ikke uden grund, at Formel 1 kaldes motorsportens kongeklasse. Det er her, du skal være, hvis du vil udvikle noget til bilindustrien.

Noget af den udvikling mener Mercedes’ Lewis Hamilton at have haft en afgørende rolle i. Og det ikke bare fordi briten har vundet verdensmesterskabet hele syv gange. Det fortæller han til CNA Luxury i forbindelse med meet and greet afholdt af en Mercedes-sponsor.

– Der er ikke mange, der ved det, men jeg re-designede faktisk rattet i en Formel 1-bil, da jeg kom til McLaren.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Og da jeg skrev kontrakt med Mercedes, gjorde jeg det samme. Noget de andre hold har kopieret lige siden.

– Alle rat i Formel-bilerne plejede at være runde, men nu er toppen flad og grebene slutter ikke tæt i bunden. Det skulle jeg have taget patent på. For det er en løsning, jeg er virkelig stolt af.

Et er, hvordan rattet i Hamiltons racer ser ud. Noget andet er britens performance. Og den har i den grad ikke været der i 2022-sæsonen, hvor Hamilton har måttet se Mercedes slået med længder af en meget hurtigere Max Verstappen i Red Bull. Godt hjulpet på vej af Sergio Perez.

Se vores reklamer:


Flere artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk