Reklame:

Lewis Hamilton bryder reglerne – men FIA vil ikke straffe ham… endnu!

Den syvdobbelte verdensmester nægter at tage sine smykker af. Og selvom han bliver truet med sanktioner, får han nu forlænget en dispensationen fra Formel 1-reglerne.

Han har vundet Formel 1-verdensmesterskabet hele 7 gange. Men Lewis Hamilton har det tilsyneladende meget svært med at følge reglerne i motorsportens fineste klasse. I hvert fald når det kommer til beklædning. Regelbogen i Formel 1 siger meget klart, at kørerne ikke må bære smykker, når de sidder i racerbilerne.

Men det blæser Lewis Hamilton dog på. Og noget tyder på, at han for lov til at være på tværs. I hvert fald har briten lige forlænget en dispensation fra reglerne, så han alligevel kan beholde sine smykker på sig, når Formel 1-feltet ræser rundt på alverdens baner. Det har FIA meddelt efter weekendens løb i Monaco.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Egentlig skulle Hamilton senest efter løbet i Barcelona have kørt uden sine smykker. Han kunne altså være straffet under Monacos grandprix. Men her har FIA altså valgt at føje den syvdobbelte verdensmester.

Klar til at boykotte løb
Reglen om ingen smykker under løbene, siger FIA, er lavet for kørernes egen sikkerheds skyld. En kører som danske Kevin Magnussen har da heller ingen problemer med at lægge vielsesringen, inden han hopper i Haas-raceren. Men det har Hamilton altså. Faktisk synes han, at der bliver brugt for meget tid på reglen.

Mercedes-køreren mener, at Formel 1-kørerne bør kunne underskrive en erklæring, som fritager FIA og Formel 1-holdene for ansvar, hvis kørere, der bærer smykker, kører galt. Og smykkerne er skyld i det.

– Vi har gået med smykker igennem hele vores karrierer i Formel 1. Det har ikke været et problem tidligere, og det er ingen grund til, at det bliver det nu, siger Hamilton, som tidligere har fortalt, at han er klar til at boykotte løbskalenderen for at få ret til at bære smykker.

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?