Reklame:

Haas uddyber: Derfor blev Mazepin fyret

Ikke længere efter den russiske invasion i Ukraine fik både Haas’ hovedsponsor og ene kører sparket ud af Formel 1-paddocken. Nu uddyber teamchefen fyringen. 

Haas’ teamchef Guenther Steiner har sat flere ord på fyringen af Nikita Mazepin. En fyring der også betød farvel til holdets hovedsponsor. Og det umiddelbart før 2022-sæsonen begyndte.

Efter nyheden om den russiske invasion af Ukraine handlede Haas-toppen særdeles hurtigt. På det tidspunkt testede holdet i Barcelona sammen med det øvrige Formel 1-felt, men i ly af natten skiftede Haas sine farver. På den måde bar hverken holdets tøj eller bilerne farver som i høj grad minder om det russiske flag.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


I stedet bare hele holdet i løbet af et par dage simpelt rødt og hvidt. Og et par dage senere afslørede Haas, at man havde smidt både gødningsproducenten Uralkali og den russiske kører Nikita Mazepin på porten. Senere kom det endda frem, at Nikita fik besked om sin egen fyring via medierne.

I stedet fik Kevin Magnussen sit ‘gamle’ sæde tilbage hos Haas. Nu som kollega med Mick Schumacher

En let beslutning
Siden er der gået nogle måneder, Formel 1-sæsonen er allerede i fuld gang og Haas har endda scoret point. Mere end holdet formåede med Mazepin-klanen ombord. Alligevel afslører teamchef Steiner nu, at beslutningen var lige til. Også selvom den blev taget ret hurtigt. Uden meget tid til afveje holdets muligheder

– Jeg spiste morgenmad med Gene (Haas, red.), da vi begge blev klar over invasionen. Men herfra vidste vi godt, hvad vi skulle gøre. Og jeg vidste, jeg havde hans opbakning, siger Steiner til Telegraph.

Reklameblok:
– Den beslutning, vi måtte træffe, var givet på forhånd. Vi kunne ikke fortsætte som hidtil, uddyber teamchefen. Hvilket han i øvrigt også forklarede umiddelbart efter fyringen af Mazepin.

Det bedste for hele holdet
Alligevel var det en stor beslutning for Haas at smide Uralkalis farver. Holdet jonglerer med et forholdsvis lille budget. I hvert fald ville tilværelsen uden en hovedsponsor kunne mærkes. Men Steiner insisterer i dag på, at økonomien aldrig har bekymret ham.

– For mig var det vigtigere at informere holdet (Haas’ ansatte red.).– (Uralkali) var en vigtig og en god sponsor, de de betalte altid deres regninger til tiden. Men på trods af det (fyringen, red.) blev vi hurtigt enige om at fortsætte som planlagt.

I sidste måneden indikerede Steiner, at beslutningen om at fjerne Mazepin som kører den rigtige. Både for hele holdet og for teamkollegaen Mick Schumacher. Han er, mener Steiner, meget bedre stillet ved at arbejde sammen med den mere erfarne Kevin Magnussen.

Faktisk er Steiner overbevist om, at det er det bedste, som kunne være sket for Mick Schumacher.

– Mick er meget heldig at have Kevin som holdkammerat. Han kan lære af ham som person, som kører og ved at se på hans data. Mick er et meget bedre sted end sidste år.

 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?