Haas afviser – “Schumacher kunne ikke sikre sig et sæde”

Foto: Lat Image for Haas F1

Selv hvis Mick Schumacher og ikke Kevin Magnussen havde kørt en pole position hjem i Brasilien, havde det ikke kunne redde tyskeren.


Mick Schumacher er færdig i Formel 1. Det blev til to sæsoner hos Haas, der efter sæsonen sidste løb i Abu Dhabi ikke vil have noget med den unge tyske at gøre. Han bliver fra næste sæson erstattet af landsmanden Nico Hulkenberg.

Og det er der ikke ret meget som kunne have lavet om på. End ikke en pole position i Brasilien. Hvis altså det var Schumacher og ikke Kevin Magnussen der havde kørt sig til den.

Det fortæller teamchef Gunther Steiner til Motorsport.com.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Det ville have været forkert at tage beslutningen på så spinkelt et grundlag. Du kan ikke tage den slags beslutninger på grund af ét godt løb eller en god kvalifikation.

Steiner vedstår sig omvendt, at Schumachers store uheld tidligere på sæsonen er en del af det, der nu har sparket ham af holdet. Men det er ikke hele forklaringen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


– Det er en del af forklaringen men ikke den hele. Du kan ikke sige “Åh, han kørte galt’. Du er nødt til at se det store billedet i det. Det er en balance, du er nødt til at finde.

Steiner anerkender samtidig, at Mick Schumacher faktisk udviklede sig meget henover 2022-sæsonen. Men det har altså ikke været nok for Haas.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk