Haas afviser: Det kommer IKKE til at ske

Foto: LAT Photo

Hverken Kevin Magnussen eller hans nye holdkammerat Nico Hulkenberg skal skifte arbejdsgiver, hvis det står til Haas.

Godt ligger de ikke blandt de bedste eller i front for midterfeltet. Men Haas vil ikke høre tale, om at deres plads i Formel 1 er til salg. Adspurgt om netop det afviser teamchef Gunther Steiner blankt, at holdet kan skifte hænder.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Især ikke nu hvor sporten med et budgetloft er blevet langt mere attraktiv for netop de mindre hold som Haas. For Haas vedkommende har ankomsten af den nye hovedsponsor Moneygram også gjort livet noget lettere.

Det amerikanske hold vil ikke sige, hvor mange penge den nye sponsor kommer med. Men Gunther Steiner har tidligere fortalt, at man med pengene ‘rammer budgetloftet’. I 2023-sæsonen drejer det sig om 135 mio. dollars svarende til en lille milliard danske kroner.

Vil meget gerne køre Formel 1
Det er ingen hemmelighed, at det amerikanske motorsporthold Andretti Motorsport den tidligere Formel 1-kører Mario Andretti i spidsen meget gerne vil ind i Formel 1. Så sent som i september sagde han, at ‘han forbereder sig til 2024, som havde han fået en plads i Formel 1’.

Reklameblok:Det fortalte han til Sky Sport. Andrettis drøm kan dog kun gå i opfyldelse, hvis Formel 1-feltet tillader et 11. hold at køre med. For som det ser ud lige nu, er ingen af de øvrige hold interesseret i at sælge.

Det betyder dog ikke, at der ikke bliver skiftet ud i Formel 1 de næste par år. Vi ved allerede, at Audi i 2026 gør Sauber til deres fabrikshold. Og Porsche er trods sammenbruddet i forhandlingerne med Red Bull stadig opsat på at køre med i Formel 1.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk