Hårdtpumpet Golf klar til racerbanen med 330 HK


For at fejre fyrre-året for GTI-emblemet tilstedeværelse på bilen, der har en hel klasse opkaldt efter sig, bygger Volkswagen nu en hardcorebane udgave af fødselaren – Golf GTI TCR. Udviklet af VW Motorsport skal bilen konkurre i TCR International Series. Racerudgaven får samme 2-liters motor som i Golf R, men i GTI TCR er der væsentligt mere kræftoverskud at komme efter.

boosted_nytbanner

Hele 409 Nm og 333 hestekræfter har VW Motorsport trukket ud af den ellers beskedne slagvolumen. Det er ni heste og 30 newtonmeter mere end R-udgaven. Kræfterne går dog stadig i forhjulene, denne gang via en seks-trins sekventiel gearkasse. 0-100 km/t opgiver VW til at være overstået på beskedne 5,2 sekunder. At VW mener det gravalvorligt, understreger bilens kulfiberbesatte bodykit, der er gjort hele 40 centimer bredere end det på den almindelige produktionsudgave. Ligesom der selvfølgelig er FIA-godkendte sæder og bur i det nye banejern fra Wolfsburg, som står på et sæt 18″ letvægtsfælge.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Og malurten? Der bliver desværre kun bygget 20 eksemplarer.

Se billederne af den nye bane-tysker herunder

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


 

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk