Gys, gru og NASCAR: Her har (næsten) ikke været en bil i 20 år


I næsten 50 år drønede NASCAR-bilerne rundt her. Nu slår den asfalt, som næsten ikke har set racerbiler siden 1996, revner.

North Wilkesboro Motor Speedway har sit navn fra den nærliggende by North Wilkesboro i den amerikanske delstat North Carolina. Fra 1947 til 1996 var den fast inventar på bl.a. NASCAR-kalenderen.

Men det ændrede sig, da den gamle bane på grund af sin ikke-tidsvarende udformning blev for lille til den amerikanske motorsports kongeklasse efter 96′-sæsonen. I stedet blev den solgt, og løbet blev overtaget af nyt asfalt. Den nye ejer formåede aldrig at få noget ræs tilbage på banen, hvor der ellers er plads til mere end 10.000 oktanhungerende tilskuere.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
boosted_nytbanner

Håbet levede…
I 2010 genopliver dunsten af oktan dog North Wilkesboro Motor Speedway, da det offentligøres, at flere Stock Car-løbsserier vil blive kørt på de ellers forladte stykker asfalt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Det blev dog langt fra til nogen gloværdig genrejsning for den gamle NASCAR-ring. I foråret 2011 blafrede det ternede flag således for sidste gang for biler, der passerede målstregen. Måltavlen har altså ikke registeret én eneste tid i nu fem år, hvilket tydeligt ses.

Klik dig rundt i galleriet herunder og se banens forfatning, som den fremstod, da en fotograf forevigede forfaldet i 2015.

 

 

 

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk