Gut lægger Lexus-V8’er i Subaru WRX – var træt af bokseren


At lede efter logikken i en tunet bil, er noget af det mest irrationelle, man kan give sig i kast med. Men lige her giver det måske meget god mening.

Ved første øjekast ligner det her en helt almindelig Subaru WRX STI, som den slags nu så ud i 2011. Altså hvis vi ser bort fra en sænkning og nogle nye hjul. Men sådan forholder det sig langt fra.

For hvis vi åbner hjelmen og kigger ned, bliver vi mødt af en Lexus-V8’er på 4,3 liter koblet til ikke bare én men hele to turboladere. For få det til at give mening har det været nødvendigt at bygge hele chassiset om. Ligesom det også har været en nødvendighed at rykke intercooleren et godt stykke. Ellers er det simpelthen ikke plads til noget større motor.

LÆS OGSÅ: Han kørte rundt uden kørekort i mere end 70 år

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Lige nu kører motoren med et forholdsvist lavt ladetryk på 0,6 bar. Det er alligevel nok til 363 hestekræfter og 485 Nm. Bag projektet står ejeren, Nolan. Og han har indtil videre brugt tre år på bare at få Subaruen til at køre med V8-motoren. Men han indrømmer gerne, at der lang vej endnu.

Så kan man jo spørge sig selv: Hvorfor overhovedet gå i gang? Tjo, Nolan var træt af de uendeligt mange problemer, Subaruens fabriksmonterede boksermotor gav ham.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk